Masz pytanie? Zadzwoń: +48 788 837 887 | Pn. – pt.: 9:00 - 16:00

Brak produktów

Do kasy Zamknij

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem produkty:
Razem
Brak produktów
Bezpieczeństwo: Masz 14 dni na zwrot
Dostawa kurierem tylko od 13 zł
Dostawa GRATIS: Przy zakupie powyżej 250 zł
Szybka wysyłka do 24h

Kakao Proszek BIO Rainforest Foods

Rainforest Foods

Kakao Proszek BIO Rainforest Foods więcej

  • Kod produktu: RF018
  • Pojemność: 250 g
  • Dostępny
  • Wysyłamy do 24h
  • Koszt wysyłki od: 13,00 zł

45,00 zł

w tym VAT

Udostępnij:

Dodaj do listy życzeń

Wybieraj świadomie:
  • 100% naturalne składniki
  • Bez GMO
  • Certyfikat ekologiczny Soil Association
  • Certyfikat Europejskiego Rolnictwa Ekologicznego
  • Odpowiednie dla wegan
  • Odpowiednie dla wegetarian
Kakao Proszek BIO Rainforest Foods
Opis Produktu

Kakao Proszek BIO Rainforest Foods

Czekolada to jeden z najbardziej lubianych produktów spożywczych na świecie. W swej surowej postaci jest niezwykle korzystna dla naszego zdrowia.
Theobroma cacao jest małym, wiecznie zielonym drzewem uprawianym w tropikalnym klimacie, głównie w Ameryce Południowej. Jego owocem są ziarna Cacao (znane również jako Cacoa) stanowiące główny składnik czekolady. Pomimo, iż przemysłowa czekolada zawiera dużo cukru i tłuszczu, samo ziarno kakao jest niesamowicie zdrowym, zawierającym mnóstwo antyoksydantów pożywieniem. Zawiera kilka istotnych aminokwasów m. in. tryptofan i argininę. Kakao jest również znane z dużej zawartości magnezu.

Kakao Rainforest Foods jest produkowane w sposób ekologiczny przez rolników w Peru. Strąki kakaowca są zbierane ręcznie, a następnie oddzielane od siebie i pozostawiane do fermentacji. Miąższ otaczający ziarna fermentuje i wycieka,przez co zmniejsza się gorycz ziaren. W kroku ziarna są myte i suszy się je. Suszone ziarna są obierane i oddzielane od siebie. Po wyciśnięciu masła kakaowego mieli się je na proszek.

Kakao Raiforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiście takim jest .Jedyną gwarancją, że klient kupuje produkt ekologiczny jest certyfikat ekologiczny danego kraju i obowiązkowe logo UE w postaci zielonego liścia (dotyczy produktów spożywczych ,w tym suplementów diety). Ponadto wszystkie produkty certyfikowane ekologicznie muszą posiadać kod certyfikacji na opakowaniu. Dla firm brytyjskich takich jak Rainforest Foods ma to format GB-ORG-05.Jeśli taki kod nie jest obecny na opakowaniu-produkt nie jest ekologiczny.

Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.

Zalecane spożycie: Kakao dodać do ciepłej wody, aby uzyskać czekoladowy napój. Może być używany do pieczenia ciast, tortów, ciasteczek, muffinów, owsianki itp.

Należy przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.





Składniki

Skład: Ekologiczne sproszkowane kakao

Opinie

Dodaj swoją opinię

Do tego produktu proponujemy również

Polecamy z tej samej kategorii

Dlaczego Biowitalni?

Jesteśmy pasjonatami zdrowia i dobrego samopoczucia.Biowitalni to miejsce i ludzie, którzy chcą czerpać siłę i wiedzę z natury.

więcej o nas...

Zapisz się i zyskaj 5% na pierwsze zakupy

My także nie lubimy spamu więc będziesz otrzymywał(a) tylko wartościowe informacje